Kortin kuvitus Julia Vuoren teoksesta Sika Pariisissa.

Osaamista ja innokasta yrittämistä
– kokenut asiatekstikääntäjä palveluksessasi

Kuten yritykseni nimestä voi päätellä, olen alun perin erikoistunut lokalisointiin: toteutan ammattitaidolla erilaisten tietokoneohjelmistojen, verkkosivujen, käyttöohjeiden sekä mobiilisovellusten käännökset.

Olen toiminut ammattikääntäjänä jo yli kymmenen vuoden ajan, ja lokalisoinnin ohella minulle onkin kertynyt runsaasti kokemusta myös monenlaisista muista töistä. Olen kääntänyt esimerkiksi lääketieteellisiä tekstejä, markkinointimateriaaleja (myös lyhyitä videoiden tekstityksiä), EU-tekstejä, eri alojen esitelmiä, esitteitä, kyselylomakkeita ja lehdistötiedotteita.

Kääntämisen lisäksi tarjoan kielenhuolto- ja oikolukupalveluita, kielellistä konsultointia sekä luovia käännöksiä esimerkiksi markkinointikampanjoita varten. Jos siis tarvitset apua tehokkaaseen some-markkinointiin ja AdWords-mainosten laadintaan suomeksi, tai jos omat tekstisi kaipaavat vielä hiomista ja stilisointia, minä voin auttaa.

Minulla on vankkaa osaamista seuraavilta erikoisaloilta:

  • IT ja sähköinen viestintä
  • Liiketoiminta ja markkinointi
  • Lääketiede ja terveys
  • Auktorisoidut käännökset
  • Digimainonta ja tuloutus
  • Turismi ja matkailu
  • Muoti ja vaatetus.

Hallitsen myös hakukoneoptimoinnin perusperiaatteet ja osaan hyödyntää tätä osaamista esimerkiksi verkkosivujen lokalisoinnissa ja markkinointikäännöksissä.

Yksi työni parhaista puolista on se, että opin joka päivä jotakin uutta. Juuri nyt olen erityisen kiinnostunut lääketieteestä ja terveydenhuollosta, ja pyrinkin aktiivisesti kehittämään osaamistani tällä alalla. Minulle on jo karttunut monipuolisesti kokemusta myös lääketieteellisistä käännöksistä: olen kääntänyt esimerkiksi valmisteyhteenvetoja, pakkausselosteita, lääketutkimuksiin liittyviä materiaaleja sekä hoitoalan ammattilaisille ja potilaille suunnattuja oppaita, esitteitä, kyselylomakkeita ja verkkosivuja. Vuosina 2015–2016 suoritin Itä-Suomen avoimessa yliopistossa 25 opintopisteen laajuisen lääketieteen perusteiden opintokokonaisuuden. Uskon, että tekemällä oppii, ja toivon jatkossa saavani työpöydälleni yhä enemmän lääketieteen alan käännöksiä.

Opettelen mielelläni kaikkea uutta, tartun innolla haasteisiin ja omaksun nopeasti uusia asioita. Teen myös erittäin tarkkaa ja huolellista työtä. Kokenut kielen ammattilainen voi tarjota avaimet yrityksesi menestykseen, joten ota yhteyttä ja kerro, kuinka voin auttaa.